E-mail: info@inrega.se

Vad handlar vi på nätet?

Många är vi som e-handlar, speciellt i Sverige. De produktkategorier som säljer mest på nätet är resor, mode och elektronik. Men utöver det, vad handlar vi egentligen på nätet?

536491-present-shopping-online

Vi e-handlar efter säsong

Som sagt så handlar vi svenskar mest elektronik, resor och kläder på nätet. Men vi handlar även en del annat. Många väljer att köpa inredning på nätet eftersom att det finns ett enormt utbud av olika prylar från kända och okända märken. Medan andra köper böcker för att det kan vara knepigt att hitta bland alla böcker i en bokhandel och alla titlar finns på nätet. Vid jul ökar försäljningen på nätet avsevärt och näthandeln är faktiskt väldigt säsongsbetonad. På nätet handlar vi dock inte bara efter säsong utan man har även kunnat se att vi handlar olika saker beroende på veckodag.

På måndagar peakar shoppingen på nätet

På måndagar sägs vi handla mest på nätet av alla veckodagar. Då handlar vi från alla olika kategorier – som till exempel inredning, mat och biltillbehör. Den dagen vi handlar mest mat är tisdagen. På tisdagen handlar vi även skönhetsprodukter, tjänster, smycken och produkter inom underhållning. Onsdagen ser nästan likadan ut som tisdagen, men vi handlar mer elektronik då. På torsdag, fredag och lördag handlar vi mer varor i butik än på nätet. Speciellt på lördagen då vi handlar som allra minst på nätet. När söndagen sedan kommer handlar vi mest barnartiklar och produkter inom sport och fritid. Läs mer.

Den bransch som växt mest på senaste tid inom e-handel är den för leksaker och barnartiklar. De övriga branscherna som varit starka på nätet senaste tiden är bygghandeln, hemelektronik och heminredning. Det som internetanvändarna dock visar mest intresse för att handla på nätet för tillfället är böcker, filmer och musik. Detta kan ha att göra med att julen börjar närma sig och att dessa produkter är de som folk helst ger bort.