E-mail: info@inrega.se

Bakom kulisserna på e-handelsföretag

Många kanske tror att det är lättare att driva ett e-handelsföretag än ett vanligt företag, eftersom e-handelsföretaget inte behöver ha fysiska butiker. Men företagen som håller till på nätet måste istället ha stora lager, kontor och bra distribution.

affärskollegor möte

I Helsingborgs dagblad kan man läsa om att ett företag vill bygga ett e-handelskluster där företag som bedriver e-handel ska samverka inom distribution och lagerhållning.  Grannarna vid området i Helsingborg, där detta ska byggas, har lämnat in invändningar mot bygglovsansökan för att lagret blir för stort. Grannarna är även skeptiska till trafikmängden som väntas till fastigheten, på 20 lastbilar per dygn. Om fastigheten får ett okej att byggas kommer den omfatta en lokalyta på sammanlagt 56 000 kvadratmeter.

Behöver även kontorslokaler

Grannarna må klaga på att lagret blir alldeles för stort, men den som har ett framgångsrikt e-handelsföretag vet hur viktigt det är med stora och rymliga lagerlokaler. En lagerlokal är dock inte det enda som behövs för att kunna driva ett e-handelsföretag. Det krävs även att man har ett bra kontor som skapar de bästa förutsättningarna för en framgångsrik e-handel. För att skapa en arbetsplats som är effektiv och som man kan trivas på, bör man besöka en affär som exempelvis www.kontorsredo.se, som har allt från möbler till kontorsmaskiner. Ett exempel på ett e-handelsföretag som växer och måste öppna nya kontor är Jetshop. Det Göteborgsbaserade företaget har nu kontor i Göteborg, Södertälje, Växjö och Wroclaw i Polen, skriver GP.

Hyra in personal

Ytterligare något som e-handelsföretag självklart måste ha för att gå runt, är personal med rätt kompetenser. Många företag väljer att istället för att anställa fast personal, hyra in personal.

”Säga upp och hyra in – det sprider sig som en löpeld på den svenska arbetsmarknaden.” Läs mer.