E-mail: info@inrega.se

Så inreder du kontoret som egen företagare

För egenföretagaren som har ett hemmakontor eller ett kontor på annan ort gäller det att tänka smart när du ska inreda kontoret. Det gäller att det finns rätt material och hjälpmedel, att kontoret har bra färgval och är en inspirerande miljö som motiverar till arbete.

Ge såväl hemmakontoret som bortakontoret ett lyft, införskaffa det du länge saknat, satsa på rätt stämning, smarta hjälpmedel och glöm inte att köpa bläckpatroner till skrivaren på https://www.batteriexperten.com/sv/artiklar/blackpatroner/index.html.

Enkel inredning med röd tråd

Ett kontor ska inte innehålla massa pråliga dyra möbler som man inte vågar använda, det ska inte heller vara spretigt och konstigt inrett. Det bästa är att satsa på enkla och användbara möbler med en röd tråd, tipsar ElleDecoration om i en artikel. Det ska vara genomgående hur du valt med färger, former och material. 

Ha inte ett tråkigt skrivbord

Självklart ska ett skrivbord vara användbart och praktiskt, men det betyder inte att det ska vara oinspirerande och trist för det.

“Skrivbordet måste inte vara en tråkig uppsamlingsplats för alla papper du inte vet var du ska lägga. Boosta kreativiteten med gröns växter, vackra doftljus och inspirerande prints på väggen”, skriver Metro Mode i en artikel.

Praktiskt, umgänge och ergonomi

Tänk praktiskt på kontoret. Det ska finnas mycket bra förvaring, men som tar upp lite yta. När det kommer till möbler så ska allt vara ergonomiskt, det är helt klart värt att lägga en extra slant på detta i början. Skärmar, stolar och höj- och sänkbara bord är tillexempel A och O på ett kontor, skriver Företagande.se. Se även till att satsa på sociala utrymmen på kontoret. Är kontoret mycket litet så kan det räcka med en liten soffgrupp där du kan ha kundmöten eller fika med en affärsbekant.