E-mail: info@inrega.se

Så startar du din e-handel

Drömmer du om att få bättre ekonomi? Bli egenföretagare eller rentav bli ekonomiskt oberoende? Ett smart sätt att både förbättra din ekonomi och ge dig mer frihet är genom en egen e-handel. Det är enkelt att starta och driva e-handel då det finns många plattformar att använda. För att lyckas måste du fokusera på genomtänkt marknadsföring.

För att starta din e-handel behöver du först besluta dig för vilka produkter som du ska sälja. Du bör välja en produkt som du brinner för och kan mycket om. Om du gillar att löpa kan du sälja löparskor; om du är hundvän kan du sälja personliga hundmatskålar. Själva produkterna hittar du på olika plattformar, som amazon och shopify. Du anmäler dig till plattformens affiliateprogram eller så köper du in produkter själv.

Marknadsför din e-handel

För att tjäna pengar på din webbhandel behöver du kunder. Det kan vara klokt att ha ett domännamn som har med produkten att göra, som hundhornan.xx eller dinaloparskor.xx. Du måste också aktivt arbeta på att få kunder genom att marknadsföra dig på olika plattformer och genom nyhetsbrev. Det bästa sättet att nå ut är också genom smarta reklamfilmer som Bsmart, ditt produktionsbolag i Stockholm, skapar åt dig. En film säger mer än tusen ord. Som till exempel denna:

Det är klokt att snabbstarta din e-handel med genomtänk marknadsföring. Konkurrensen är stor och om du blivit arbetslös under coronakrisen vill du självklart snabbt börja tjäna pengar. Det enklaste sättet är att dela dina filmer på sociala media, Pinterest, ha en blogg och skapa en Youtubekanal.

Analysera och maximera

Det kan ta ett tag innan du börjar tjäna pengar och för att verkligen maximera dina chanser bör du hela tiden analysera hur det går. Det är också klokt att försöka vara á jour med vad som händer i omvärlden och relatera till det: just nu handlar mycket om coronapandemin, sedan kommer något annat. För att driva en e-handel behöver du registrera dig som företagare. Du ansöker enkelt om f-skattsedel på Skatteverkets hemsida. Som företagare kan du sedan göra avdrag för utgifter, som till exempel marknadsföring.