E-mail: info@inrega.se

Därför är truckförare ett attraktivt yrke

Om logistikbranschen känns lockande att arbeta inom kan du öka dina chanser att få ett välbetalt jobb om du går en truckutbildning. Att ta truckkort och bli bra på att köra truck är en inträdesbiljett. Det är en stor efterfrågan på bra och kompetenta truckförare.

Om du är intresserad av att jobba inom logistik kan det vara bra att gå truckutbildning för att vara attraktiv hos olika arbetsgivare. Det öppnas många dörrar när du har ett truckkort. När du går en truckutbildning får du den kompetensens om du behöver för att köra truck tryggt och säkert. Utbildningen består av en teoretisk del och en praktisk del. Du kan se en truckutbildning som en investering. Det ses som en merit att ha truckkort när du söker jobb på lager. Vad du tjänar som truckförare varierar beroende på arbetsplatsen och vad du har för tidigare erfarenheter. Om du övar och blir duktig på att köra truck kan du bli ännu mer attraktiv på arbetsmarknaden.

Fördelar med att gå en truckutbildning:

• Du ökar dina chanser att få jobb.
• Möjlighet till högre lön.
• Bidrar till en ökad säkerhet på arbetsplatsen.
• Du blir effektiv och produktiv.

Stor efterfrågan på truckförare

När du har ett truckkort har du fler valmöjligheter när det kommer till arbete inom logistikbranschen. Som truckförare kan du vara anställd i industrier, lastbilscentraler, åkeriföretag och inom handeln. E-handeln är något som blomstrar nuförtiden och den trenden är inte på väg att avstanna utan tvärtom. Du kan alltså jobba hos företag inom kosmetik och inte bara inom industrin. I Sverige råder det en stor efterfrågan på personer som har truckkort och som kan köra truck.

Lär dig tekniken som krävs

Det är en fördel om du som truckförare har en god fysik och en god koordinationsförmåga för att utföra jobbet på ett bra sätt. Initiativrik och strukturerad är också bra och uppskattade egenskaper hos en truckförare. När du arbetar som truckförare är det oftast lagerarbete det handlar om. Att ha teknisk kompetens för att kunna handha maskiner och teknik på en arbetsplats som truckförare är en del av arbetet.