E-mail: info@inrega.se

Driv en framgångsrik e-handel

Drömmer du om att driva din egen webbutik? Då ska du absolut slå slag i saken; fundera på vad du vill sälja och starta sedan din e-handelskanal. Dock är det bra att få med sig tips på vägen. Läs mer här!

Särskilt i tider när kunder inte gärna vill trängas med andra människor ute i de fysiska butikerna är det ett gyllene läge för e-butikerna. E-handeln har överhuvudtaget ökat rejält på bara några få år och det finns ingen anledning att oroa sig för ett avstannande – nej, tvärtom. Allt talar för att folk fortfarande kommer handla på nätet i en allt högre utsträckning. Trots allt är det otroligt smidigt att sitta framför en skärm och shoppa, för att sedan kunna få varorna direkt till dörren – eller åtminstone hämta ut dem hos ett ombud.

Packa varorna väl

Som nystartad e-handlare finns det dock några saker att tänka på, där allt från bubbelpåsar att skicka varor i till lagerlösningar – och förstås varorna i sig – står på listan. Att skicka dina varor till kunden på rätt sätt är en mycket viktig faktor i din e-handelssatsning. Trasiga varor på grund av brister i packandet är förstås något som avskräcker kunden rejält och ger din butik ett dåligt rykte. Förse dig därför med material som låter dig förpacka varorna på ett säkert sätt, så att skicket på det som säljs är detsamma som när det lämnade ditt lager. Tänk på att det här är din försändelses första intryck i kundens ögon!

Håll ordning på din verksamhet

Ett generellt tips när du ska driva en e-butik är annars, precis som med vilka verksamheter som helst, att hålla god ordning på allt från inköpskvitton till varor och kundfakturor. Det är bra att ha någon form av lagersystem så att du snabbt och enkelt:

  • hittar det du ska skicka
  • på ett smidigt sätt kan få fram lagersaldo
  • kan se vad och hur mycket som ska köpas in

En framgångsrik handlar förstås också om att lyckas välja produkter som säljer bra. Tänk på att det idag finns många e-handlare på marknaden, så försök nischa dig mot ett område som (så gott det går) är skapligt unikt.