E-mail: info@inrega.se

Handla kläder online?

Att sälja kläder via en webbshop har slagit stort. Mycket större än många av oss kunde ana för bara några år sedan. För kläder är väl ändå ganska märkligt att handla online? Eller? De måste ju provas och man vill känna på tyg och kvalitet. Eller? Vi går igenom några av argumenten för och emot att handla kläder online för att hjälpa dig ta ställning utifrån en hyfsat välgrundad ståndpunkt!

 1. Det första klassiska argumentet mot att handa kläder online är ju att man vill prova kläder och se hur de sitter innan man bestämmer sig. Och detta stämmer ju förstås. Hur snyggt ett klädesplagg än är i sig måste det ju sitta bra för att vara snyggt på just dig. Men det finns två motargument som är värda att lyfta upp. För det första kanske du har provat andra klädesplagg från samma märke och vet hur de sitter? Du kanske är väldigt säker på din storlek och kroppsform och alltså kan lista ut hur klädesplagget sitter utifrån bilder och beskrivningar? Och om inte så erbjuder massor av näthandlare fri frakt och fri retur. Du har alltså möjlighet att prova kläderna hemma i lugn och ro! Ett bra exempel är Stylepit där du kan handla exempelvis jeans som är oerhört beroende av att sitta bra för att vara snygga, spana in http://www.stylepit.se/kvinna/damklader/jeans!
 2. Ett klassiskt argument för att handla kläder på nätet är bekvämligheten. Detta argument återkommer för alla former av näthandel. Du kan sitta hemma i din soffa och beställa i lugn och ro. Slipper trängsel, slipper köer. Går man och handlar kläder i butik, speciellt kring löning, kan det vara ganska stressigt. Mycket folk, köer och trängsel överallt. Detta kanske till och med leder till att man inte orkar prova kläder som man tycker är snygga, mest för att man inte orkar. Detta problem slipper man via nätet.
 3. En annan fördel på nätet är att man ser hur kläderna sitter på en person direkt på bilderna, ungefär som mannekängerna i butik och kan alltså ha en bättre uppfattning om klädernas passform utan att testa dem. Detta istället för att se några få utvalda plagg i utvalda stilar som på butikernas mannekänger.
 4. En sista fördel med nätshopping är urvalet. Du kan välja från flera olika märken och butiker på en och samma plats. Du behöver faktiskt inte ens resa dig ur soffan! Om du handlar fysiskt påminner detta om en galleria där många olika affärer är samlade. Detta hör förstås ihop med bekvämlighetspunkten. Vissa webbshoppar, som Stylepit som länkats ovan, erbjuder dessutom flertalet olika märken och stilar i en webbutik.
 5. En fördel med vanlig shopping är den sociala biten. För många är det avkopplande att strosa i affärer med vänner, prova kläder, känna på tyger och diskutera. Denna del missar du med nätshopping.

Oavsett vilket som passar en bäst eller vad man tycker kan vi i alla fall konstatera att det finns för och nackdelar med att handla kläder online, som med allt annat. Vi kan även konstatera att allt fler handlar kläder på nätet och är allt mer benägna att göra det, i alla fall om man ska tro den här artikeln i Jnytt.

 • Att få jobbet
  Att få jobbet
  Det är inte alltid lätt att hitta ett jobb. Särskilt inte om man är nyanländ till ett nytt land där kvalifikationerna är bortom höga och kräsenheten stor.
 • Bakom kulisserna på e-handelsföretag
  Bakom kulisserna på e-handelsföretag
  Många kanske tror att det är lättare att driva ett e-handelsföretag än ett vanligt företag, eftersom e-handelsföretaget inte behöver ha fysiska butiker. Men företagen som håller till på nätet måste istället ha stora lager, kontor och bra distribution.
 • Den långa svansen
  Den långa svansen
  Det är enkelt att få tillgång till så mycket mer, på många områden, genom endast några knapptryck, och det är internets förtjänst.