E-mail: info@inrega.se

Bekvämt med matkasse

Näthandeln växer och växer, nu kommer den digitala mathandeln allt starkare och många shoppar hem matkassar i stället för att köa i matbutiker efter jobbet på vardagarna. Med hur mycket kommer den digitala livsmedelshandeln ha vuxit fram till årsskiftet.

 

Det här med e-handel är inte bara teknik och kläder. Det är även mat. De senaste åren har matmarknaden på nätet exploderat och det verkar bara gå framåt tillväxtmässigt. De större matvarubutikerna satsar för fullt på egna matkassar och hela tiden poppar det upp nykomlingar som också vill vara med och dela på kakan.

 

Svensk Digital Handels rapport visar nya siffror

 

Nu har den årliga rapporten från Svensk Digital Handel kommit. Detta är en del av Svensk Handel och i deras statistik finns givetvis en del som bara handlar om den digitala mathandeln. Livsmedelshandeln på nätet växer så det knakar.

 

Allt fler shoppar mat via nätet

 

I rapporten från Svensk Handel går det att läsa om hur den digitala mathandeln i Sverige är inne i den mest expansiva fasen någonsin och bara 2017 är prognosen att tillväxten ligger på hela 30 procent. Ökningstakten i kronor är uppe i 1,7 miljarder kronor och totalen för den digitala matförsäljningen kommer landa på ungefär 7,2 miljarder kronor under detta år. Den siffran motsvarar 2,4 procent av den totala livsmedelsförsäljningen i Sverige. Det är alltså fortfarande över 95 procent av mathandeln som sker i traditionella matbutiker.

 

Därför handlar allt fler hem matkassar

 

Vad är det som får allt fler svenskar att beställa hem matkassar? Det finns nog en hel del anledningar men en av de främsta är förmodligen att det är enkelt och bekvämt. Att slippa trängas på ett ICA under vardagkvällarna när hungern kommer och inspirationen tryter. Det är inte alltid så lätt att veta vad man ska laga varje kväll och dessutom tar det tid att handla och sedan behöva kånka hem fulla matkassar, vare sig det är med bil, buss, promenad eller på tunnelbanan. Det tar kort sagt både tid och energi, något som man kanske hellre lägger på något annat. Om man sedan har preferenser kring mat kan man välja matkassar med vegetariska rätter, det gör det enklare att äta mer grönt i vardagen och mindre kött.