E-mail: info@inrega.se

Navigera på nätet!

De flesta yngre generationer känner sig hemma på nätet och surfar mer än gärna runt online efter både det ena och det andra men de äldre generationerna då?

30386-internet-computer-businessMånga som levde när datorn och internet faktiskt lanserades har inte lika bra koll på hur dessa ska användas eftersom man på den tiden trodde att främst internet var en fluga som skulle försvinna tillslut. Dock har fenomenet internet etsat sig kvar och är idag en av våra största källor till kunskap, underhållning och shopping online vilket gjort att allt fler personer från de äldre generationerna också vill ta del av kakan. Sålunda kan även en anledning till det ökande intresset härstamma från det ständiga hänvisandet till olika hemsidor i situationer så som ”läs mer nyheter på vår hemsida” eller ”läs mer om kvällens film på svt.se” och så vidare vilket för en ovan internetanvändare kan vara rena grekiskan.

Ovana internetanvändare

För en ovan internetanvändare är det först och främst viktigt att kunna själva datorns grunder innan man ger sig ut på nätet för att surfa vilket innebär att man ska ha en övergripande förståelse för hur man kan använda en dator. Det lättaste sättet att få denna kunskap är genom att gå en kurs på låt säga en vuxenutbildning eller via kyrkan vilken ofta anordnar diverse kurser och kunskapsforum. När det sedan kommer till internet måste man först veta vad det är man vill göra och sedan söka fram det. Sålunda bör sägas att vår främsta sökmotor i Sverige är Google och det är genom företagets namn vi fått slanguttrycket ”googla” vilket betyder att man använder Google för att söka svaret på något. Denna sökmotor kan således användas som verktyg för att navigera på internet och för den ovana internetanvändaren är detta den bästa platsen att börja klicka runt på för att skapa sig en känsla för vad man kan använda internet till.

 • Konverteringsoptimering – en lönsam affär
  Konverteringsoptimering – en lönsam affär
  Hur väl tar företagen egentligen hand om all den trafik som de får in på hemsidorna? Och vad ska man tänka på för att få till en lönsam affär?
 • Få fler kunder online
  Få fler kunder online
  Mycket av dagens handel sker på internet, men varför då? Det korta svaret är dess fördelar för kunderna – så om du funderar på att starta en e-handel, se till att ha kundfokus!
 • Dropshipping
  Dropshipping
  En teknik som man e-handlare kan använda sig av, för att slippa betala lagerkostnader för de varor man säljer, är dropshipping. Detta innebär att man som e-handlare inte har något lager. Istället fungerar man som en sorts affiliate, men för fysiska varor.