E-mail: info@inrega.se

Tjäna pengar på nätet

Den som är ute och surfar på nätet dagarna i ända kanske har funderat på om det finns något sätt man kan tjäna pengar på det. Och det finns faktiskt en rad olika sätt att tjäna lite kosing på internet. Bland annat kan man sälja saker där, lägga upp sponsrade inlägg på sociala medier och blogga för pengar.

3988806-smartphone-med-instragram-1

I Metro rapporterar man om att fler och fler företag köper inlägg på Instagram av tonåringar. För att nå ut till ungdomarna får företagen olika användare på Instagram och Twitter att lägga upp inlägg på de sociala medierna som egentligen är reklam för företagen. Det här fenomenet är sedan länge känt i bloggvärlden men nu handlar det alltså även om de sociala medierna. Ett exempel som Metro tar upp är 17-åriga Lisa Tellbe som har ett väldigt populärt konto på Instagram. Hon har bland annat gjort reklam för en webbutik förut och nu medverkar hon i en kampanj för Arla. Ett problem med detta marknadsföringssätt är att det i många fall inte framgår att det är reklam och att något företag ligger bakom det. Enligt lag så måste alla som tar del av reklamen veta att det handlar om reklam, och det gör folk ofta inte. Gör man detta korrekt är det ett bra sätt för ungdomar att tjäna pengar på sin framgångsrika närvaro på sociala medier.

Sälj smart på nätet

Det här är dock inte det enda sättet man kan tjäna pengar på internet. Man kan till exempel sälja en massa saker på olika sajter. På Pantaluren kan man smidigt sälja mobil och få lite pengar på det. På DN Ekonomi kan man läsa om en 22-årig kille som verkligen har utnyttjat det här med att man kan sälja saker på nätet. Han köper saker billigt på sajten Ebay och säljer det sedan dyrare på Tradera. Genom att göra detta kan han plugga på heltid utan att behöva ta studielån. 22-åringen berättar att han har gjort nästan tusen auktioner på Ebay och att man kan köpa nya produkter till ett lägre pris än vad de kostar i butikerna. Ett exempel på hur han går till väga är att köpa en Iphone med sprucken display till ett billigt pris. Sedan beställer han en ny display och lagar telefonen själv. Efter detta lägger han ut den till försäljning på Tradera. På så sätt kan han tjäna en tusenlapp.

Blogga dig rik 7010114-close-up-hands-multitasking-man-using-tablet-laptop-and-cellhpone

Som vi nämnt tidigare kan man tjäna mycket pengar på nätet genom att blogga. En av Sveriges största bloggare, Kenza Zouiten, gick för några år sen ut med att hon hade annonsintäkter för runt 200 000 kronor per månad. I tidningen Skriva ger man tips på hur man tjänar pengar på bloggen.

 • En del bloggportaler har inbyggda system för att användarna ska tjäna pengar på att blogga för dem. Hos vissa får man betalt för varje sidvisning och hos andra när någon klickar på de annonser som bloggportalen lagt ut på bloggen.
 • Lyckas man skapa en stor och välbesökt blogg kan man bli erbjuden att börja blogga för tidningar och bloggportaler mot betalning.
 • Man kan även tjäna pengar genom att sälja annonser och fylla sin sida helt med betalda annonser. Det kräver dock att man har en aktiv blogg med många följare för att annonsörer ska betala pengar för att ha deras annonser på bloggen.
 • Konverteringsoptimering – en lönsam affär
  Konverteringsoptimering – en lönsam affär
  Hur väl tar företagen egentligen hand om all den trafik som de får in på hemsidorna? Och vad ska man tänka på för att få till en lönsam affär?
 • Få fler kunder online
  Få fler kunder online
  Mycket av dagens handel sker på internet, men varför då? Det korta svaret är dess fördelar för kunderna – så om du funderar på att starta en e-handel, se till att ha kundfokus!
 • Dropshipping
  Dropshipping
  En teknik som man e-handlare kan använda sig av, för att slippa betala lagerkostnader för de varor man säljer, är dropshipping. Detta innebär att man som e-handlare inte har något lager. Istället fungerar man som en sorts affiliate, men för fysiska varor.