E-mail: info@inrega.se

Starta restaurang? Underskatta inte inredningens betydelse!

Vad är viktigast att tänka på när du startar en restaurang? De flesta skulle förstås svara att menyn är det viktigaste – maten som serveras är trots allt restaurangens centrala tjänst. Men en restaurangs inredning fungerar i mångt och mycket som, ursäkta uttrycket, “grädden på moset”. Det lilla extra som höjer helhetsintrycket och kan få helhetsupplevelsen att bli lite, lite bättre.

De flesta skulle nog säga att en restaurangs inredning inte är avgörande för hur själva maten upplevs. Samtidigt finns det en hel del restauranger som serverar väldigt god och vällagad mat i trista miljöer. Nog vill varje restaurangägare att besökarna ska tala om restaurangen men knappast i meningen att maten var “okej” och inredningen “jättetråkig”? PEN Products har allt som behövs för att starta och driva en restaurang. Detta inkluderar köksutrustning såväl som ett brett sortiment av snygga möbler. Att skaffa snygga restaurangmöbler ska vara enkelt, och det blir det när all typ av utrustning finns samlad på ett och samma ställe, som hos PEN Products.

bord med dukRestaurangens inredning fyller många funktioner

I de flesta fall finns det en tanke bakom inredningen på en restaurang. På ställen som serverar snabbmat är inredningen påfallande ofta medvetet vald för att gagna snabba måltider – möblerna ska helt enkelt inte vara såpass bekväma att gästerna väljer att stanna längre än nödvändigt. På lyxigare restauranger gäller ofta det motsatta: möblerna är valda för att göra gästerna bekväma, allt i syfte att få dem att stanna och fortsätta beställa rätter från menyn.

Målet? En restaurang människor talar om

Dagens värld präglas i hög utsträckning av sociala medier och nyhetsrapportering. Det har i någon mån skapat en kategori av restauranger som i hög utsträckning lever på sin inredning. Förhoppningen är helt enkelt att satsa så mycket möda på inredningen att medier och besökare inte kan göra annat än att rapportera om sin upplevelse. Men som sagt, maten är trots allt fortfarande det som är mest viktigt. För den som startat restaurang blir väl slutsatsen att det är bäst att lägga den största mödan på menyn samtidigt som inredningen är långt ifrån oviktig.